29-11-2017

29-11-2017

Ik zal even in het kort even uitleggen waarover mijn boek gaat, hoewel een aantal mensen dit al weten. 1 juli 2016 kreeg ik totaal onverwachts de diagnose MS. Ik ben wijkverpleegkundige en deed daarnaast een HBO-opleiding. Ik heb een geweldig gezin met man en 3 kinderen. De ervaringen van het eerste jaar na deze diagnose ben ik gaan opschrijven, waarbij ik vanuit twee werelden kon mee kijken.
Vanuit de professionele kant, maar nu ook vanuit het perspectief van patiënt; als mens met een chronische ziekte. Ik zie dat er soms nog wat ‘bruggen geslagen moeten worden’ tussen de professionals en de patiënt om elkaar beter te leren begrijpen. En zie daar mogelijkheden voor.

Uiteraard zijn de ervaringen niet alleen negatief en beschrijf ik ook de mooie dingen.

Het grootste gedeelte van mijn boek heb ik zelf kunnen schrijven. Dankzij het geld dat ik heb gekregen van de DreaMS award van het Nationale MS Fonds, heb ik eveneens hulp kunnen inzetten.

Annerieke Dekker heeft mij geholpen met de eindredactie. En in een periode dat het slecht met mij ging. Dan vertelde ik mijn verhaal en zette zij dit op papier.

Deze samenwerking was heel fijn, gezien zij mijn manier van schrijven en mijn stijl aanhield.

Ik ben heel dankbaar en trots dat het schrijven nu klaar is. Mijn boek ligt nu bij de vormgever Arthur de Rooij. En hierna volgt het drukken door Pumbo. Dit voelt zo goed!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *